Odgovor Društva upokojencev Kamnik na navedbe o balinanju na dvorišču Društva upokojencev Kamnik v Kamnik Info dne 23.3.2020

Vaša objava nas je popolnoma šokirala, ker ni resnična. Predno ste jo objavili, bi se lahko o tem pozanimali. Dobro se zavedamo, da smo upokojenci rizična in občutljiva skupina starejših in zato smo takoj, že 13. Marca 2020, zaprli društveno pisarno in odpovedali vse športne in kulturne dogodke. Od takrat še nihče od naših balinarjev ni bil na balinišču.

Vrata so odprta samo od 12 – 13 ure na delovni dan, ko pridejo upravičenci po brezplačno kosilo, kot je bilo dogovorjeno z Občino Kamnik. Res pa je, da se ti ljudje, ki prihajajo na kosilo že kakšnih 10 minut pred 12 uro zbirajo pred našimi vrati in čakajo, kdaj se bodo odprla. Na to ne moremo vplivati.

Občina je naši prostovoljki, ki sta prisotni pri brezplačnem kosilu opremila z zaščitnimi sredstvi. Vse upravičence za kosilo smo prosili, da prinesejo s seboj posodo, da kosilo odnesejo domov in se tako čim manj zadržujejo pri nas. Vsi so se tega tudi držali.

V naši stavbi živi hišnik s svojo družino: štirje odrasli in otrok, ki se seveda upravičeno lahko gibljejo po zaprtem dvorišču, še posebej v soboto in nedeljo, ko ni brezplačnih kosil. Tako so tudi to nedeljo 22.3. bili na dvorišču in sedeli na soncu. Odprli so tudi senčnik zaradi otroka. Ali morda ne bi smeli?

Oseba, ki je pisala Uredniku Kamnika info je to naredila zlonamerno in zato zahtevamo javno objavo imena in priimka pisca tega zlonamernega pisma. Vse kar je napisano v pismu je laž, nihče od naših balinarjev ni bil na balinišču.

Vodstvo Društva upokojencev Kamnik

Avtor in skrbnik spletne strani: Branko Novak in Cubiodesign s.p.